Kamyon aküsü kamyonların enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılan temel bir güç bileşenidir. Her araç bir ölçüde elektrik enerjisine ihtiyaç duyar. Hatta bazı araçlar yalnızca elektrikle çalışır. Aracın elektrik giderlerini karşılamayan veya eksik kalan bir aküyle araçtan tam olarak verim alınması mümkün olmamaktadır.
Kamyon aküsü “kaç volt?” Kamyon gibi ağır vasıtalarda genellikle 12 Voltluk bir akü tercih edilmektedir. Ancak 24 V gibi seçenekler de bulunmaktadır. Kamyonlar engebeli arazilerde veya zorlu uzun yollarda dahi dayanıklı olacak şekilde tasarlanan hareket aksamlarına sahiptir. Aküler de aynı şekilde zor koşullara dayanacak şekilde üretilmelidir. Zor koşullarda akü üzerine sıvı dökülebilir ya da mevsim koşullarına bağlı olarak korozyon oluşabilir. Bu tür durumlar akünün ömrünün kısalmasına yol açabilir.
Kamyon Aküsü Kaç Amper?
Kamyon gibi uzun mesafeler kat edebilen ve ağır yükler taşıyabilen ağır vasıtalar için akü seçimi dikkat gerektiren bir eylemdir. Aküler sayesinde iç aydınlatma sistemleri, radyo ve far gibi bileşenlerin kullanabileceği elektrik enerjisi sağlanmış olur. Akünün sağlamlığı ve tasarım detayları, ürün seçimi noktasında dikkate alınması gereken hususlardır.
Farklı taleplere hitap edebilmesi için farklı akü modelleri geliştirilmiştir. Amper değerleri de benzer sebeplerle değişiklik gösterebilmektedir. Farklı araçların elektik enerjisine ihtiyaç duyan donanımları farklı olabilir.
Peki tır aküsü kaç Amper? Tır ve kamyon gibi ağır vasıtaların aküsü genellikle 240 Amper’e kadar çıkabilmektedir. Ancak 225 Amper veya 180 Amper akü gibi seçeneklerle de çalıştırılabilmektedir. 80 Amper akü ne kadar? Kullanıcılar sıklıkla kamyon aküsü kaç para veya fiyatları ne kadar? Sorularının cevaplarını araştırmaktadır. Kamyon veya tır aküsü fiyatları hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
24V Kamyon Aküsü
Çoğunlukla 12 V değerinde olsalar da 24 V gibi akü seçenekleri de mevcuttur. Seçim konusunda dayanıklılık da önemli bir konudur. Ürünler ısı değişimlerine, neme karşı korunaklı olmalıdır. Pek çok firma bu şartları göz önünde bulundurarak üretim gerçekleştirmektedir.
Aküler temel olarak elektrik enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürmektedir. Bunu ihtiyaç duyduğunda kullanabilmektedir. Elektrik akımındaki şiddet birimi Amper olarak isimlendirilir. Voltaj (gerilim) ise bir iletkenin her iki ucu arasındaki farktır. Akü, bu ikisi arasındaki dengeyi sağlayabilmektedir.
Üstelik bir araba için son derece önemlidir. Arabanın marş basması, ateşlemesi ve ışıklarının yanması için aküden aldığı enerjiye ihtiyacı vardır. Kamyon veya araba aküsü olması fark etmeksizin farklı teknik özelliklerde ve Volt / Amper değerlerinde aküler mevcuttur. Dolayısıyla akü fiyatları da değişkendir.
İkinci el akü seçenekleri de mevcuttur. Bunlar, çıkma kamyon aküsü olarak da bilinirler. Ancak yüksek performans ve dayanıklılık için sıfır ürünlerin satın alınması önerilmektedir. Akülerde genellikle yüksek akıma karşı güvenlik önlemleri bulunur. Bu nedenle uzun yıllar boyunca sağlam kalabilir.
Kamyon Aküsü Kaç Kilo?
Akü, akümülatör kelimesinin kısaltılmış halidir. Bu cihazlar, farklı teknik özelliklerde ve Amper değerlerinde üretilmektedir. Dolayısıyla ağırlıkları da farklılık gösterir. Genellikle Amper değeri arttıkça ağırlık da artmaktadır. Bir akünün ağırlığı 3.5 ila 75 kg arasında değişebilir.
Kamyonlar için örnek vermek gerekirse 12 Volt, 200 Amper değerlerinde çalışan bir akü 65 kg civarında olabilir. Peki tır aküsü kaç kilo? Tır da kamyon gibi bir ağır vasıta olarak, diğer binek araçlara kıyasla daha ağır akü seçeneklerine sahiptir. Kamyon için verilen örnek değerler tır için de geçerlidir.
12 Volt değerindeki akülerde aslında altı adet 2 Volt değerindeki hücre, seri olarak birbirine bağlanmış durumdadır. Aracınız için akü alırken, aracın fiziksel ölçülerine uygun olması da gerekmektedir. Kamyon ve tır gibi araçlar, genellikle uygun fiziksel ortamı kolayca sunabilmektedir.
Kamyon Aküsü Fiyatları
En sık kullanılan akü çeşidi, kurşun asit metal tip akülerdir. Kurşun asit akümülatörler, ıslak veya kuru olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Akünün bitmesi halinde yedek bir cihaza geçiş yapılabilir. Akü takviyesi, aynı Amper değerlerinde olan cihazlar arasında yapılmalıdır.
Akü, soğuklara karşı da oldukça dayanıklı bir cihazdır. Bu cihazlar, -50 dereceden itibaren donma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Ancak çoğu cihaz bu kadar düşük bir dereceye bile dayanıklıdır ve donması için sıcaklığın -70 derecelere kadar düşmesi gerekir. Bu cihazlar, açık havada bırakılmamalıdır. Tozdan, yağmurdan ve kardan korunmalıdır. Oda sıcaklığı ve kapalı alanlar ise ideal saklama koşullarıdır.
Kamyon gibi ağır vasıta akü fiyatları için web sayfamızdaki iletişim bilgilerimiz aracılığıyla bizimle irtibata geçebilirsiniz.