İş makinası aküsü ilgili araçların enerji ihtiyaçlarını gidermek için kullanılan temel bir parçadır. Akü, akümülatör kelimesinin kısaltılmış halidir. İş makinaları da dahil, tüm araçlar bir ölçüde elektrik enerjisine ihtiyaç duymaktadır. İstenildiği gibi çalışan akü, aracın tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir.
İş makinası aküsü gibi ağır vasıtaların enerji ihtiyacını karşılayan bir sistemin bazı teknik detayları önemlidir. Bunlara dikkat edilmesi, aküden tam performans alınmasını sağlayabilir. Volt ve Amper değerleri buna örnek verilebilir. Bu tür araçlarda 12 V veya 24 V seçenekleri tercih edilebilir. İş makinaları, çekiş gücü yüksek, dayanıklı araçlardır. Böyle bir aracın aküsü de zor şartlara dayanabilmektedir.
İş Makinası Aküsü Fiyatları
Bir akü, araçta elektrik tüketen tüm bileşenlerin enerji ihtiyacını karşılamaktadır. Far, radyo, iç aydınlatma sistemleri bunlar arasındadır. Ayrıca aracın hareketi için marşa basılması esnasında da güç aküden gitmektedir. Aynı araç grubu için alınacak olsa bile farklı akü seçenekleri üretilmiştir. Bunun sebebi, farklı taleplere hitap edebilecek ürün çeşitliliğini sağlamaktır.
Volt ve Amper gibi değerler de farklı modellerde değişiklik göstermektedir. İş makinası, kamyon ve tır gibi ağır vasıtalar, farklı oranlarda elektrik enerjisine gereksinim duyabilir. Özellikler değiştiğinden akü fiyatları da değişkenlik göstermektedir. Satışa sunduğumuz ürünler hakkında fiyat bilgisi almak için, internet sayfamızdaki iletişim bilgilerimiz aracılığıyla bizimle irtibata geçebilirsiniz.
İş makinası aküsü kaç Amper? Sorusunun daha önce bahsettiğimiz sebeplerden ötürü tek bir cevabı yoktur. Ancak genellikle 150 Amper’den yüksek modeller öne çıkar. Örneğin 180 ve 240 Amper değerlerindeki üretimler yaygın olarak bulunmaktadır.
İş Makinası Aküsü Özellikleri
Ağır vasıtalar genellikle 12 V değerlerinde çalışan aküye sahip olmaktadır. Ancak 24 Voltluk seçenekler de bulunmaktadır. Akü seçiminde dayanıklılık, amper değeri, yüksek performans ve fiyat gibi faktörler öne çıkmaktadır. Bu cihazlar, ani ısı değişimlerine ve neme karşı korunaklı olmalıdır. Üreticiler de bu kriterleri dikkate almaktadır.
Aküler kimyasal enerji ile elektrik enerjisi arasında dönüştürme faaliyetinde bulunabilir. Örneğin dönüştürülen elektrik enerjisi, ihtiyaç halinde kullanılabilir. Işıkları yanan bir araç, aküden aldığı enerjiyi kullanıyor demektir. Amper, elektrik akımı alanındaki şiddet birimine verilen isimdir. Volt veya voltaj ise gerilim anlamına gelir. Bir iletkenin iki ucu arasındaki farka verilen isimdir. Aküler, bu ikisi arasındaki dengeyi sağlamaktadır.
Satın alın noktasında ikinci el seçenekler de mevuttur. Ancak yüksek performans ve dayanıklılık için garantili sıfır ürünler önerilmektedir. Aküler, yüksek akım riskine karşı gereken güvenlik önlemlerine sahiptir. Uzun yıllar boyunca sağlam kalabilir.
İş Makinası Aküsü Kaç Kilo?
Akü içerisindeki şarj zamanla deşarj olarak boşalabilir. Mesela sıcaklık faktörü, bunu doğrudan etkilemektedir. Kaçak akım, kısa devre, araç ile uyumsuz akü gibi sebepler de deşarja yol açabilir. Dolayısıyla akü şarjının dolu olması oldukça önemli bir konudur. Şarj öncesinde, şarjın durumunu tespit etmek önemlidir.
Satın alım sonrasında kullanma talimatları dikkatlice okunmalı ve kullanım önerilerine uyulmalıdır. Şarj gibi bazı işlemlerin nasıl yapılacağından emin değilseniz, kullanma kılavuzları işe yarayabilir. Akü araca bağlandıktan sonra başka herhangi bir işleme gerek kalmadan çalışmaya başlayacaktır. Akülerde kiloyu etkileyen unsurların başında Amper değeri gelir. Diğer teknik özellikler de bir ölçüde etkili olmaktadır.
Kilo 3.5-75 kg arasında değişebilir. Mesela 200 Amperlik bir akü 65 kg civarında bir ağırlığa sahip olabilir. 12 Volt değerindeki bir üründe 6 tane 2 Voltluk hücreler, seri olarak birbirine bağlanmış durumdadır. Akü seçerken dikkate alınması gereken bir nokta da akü boyutunun araç ile uyumlu olmasıdır. Ancak ağır vasıtalarda genellikle yer sorunu yaşanmaz.
Ağır Vasıta Aküleri
Kamyon, tır, iş makinası, otobüs gibi ağır vasıtaların aküleri genel olarak daha yüksek bir Amper değerine ve ağırlığa sahiptir. Bu araçların aküleri soğuğa karşı da oldukça dirençlidir. -50 dereceye ulaşılmadan donma riski görülmez. Hatta bazı koşullarda -70 dereceye kadar donma oluşmadığı da gözlenmiştir.
En çok kullanılan akü çeşidi kurşun asittir. Bu aküler ıslak ve kuru olarak iki grupta incelenebilir. Akünün bitmesi halinde, aynı Amper değerine sahip yedek bir cihaz ile takviye yapılabilmektedir. Aküler, açık hava koşullarında bırakılmamalıdır. Toz, yağmur veya kar gibi faktörlerden korunmalıdır.
İdeal saklama ortamı oda sıcaklığındaki kapalı veya korunaklı alanlardır. Ağır vasıta akü modelleri hakkında bilgi almak ve satın alım taleplerinizi iletmek için bizimle iletişine geçebilir ya da doğrudan adresimizi ziyaret edebilirsiniz.