metot bilişim
ankara web tasarım

205 55 r16

205 55 r16

205 55 r16 lastik çeşidi, son yıllarda binek araçlarda en fazla kullanılan lastik türlerinden bir tanesi olarak bilinmektedir.

205 55 r16 lastiklerine ulaşmak ve en sağlıklı şekilde aracınızda kullanımını sağlamak için hem satın alma hem de montaj işlemlerini Ceylan Oto Lastik farkıyla yaptırabilirsiniz.

Günümüz dünyasında lüks tüketim kategorisinden tamamen çıkartılarak ihtiyaç alanına giren otomobil sektörünün en önemli yardımcı parçalarından bir tanesi lastiktir.

Lastik kullanımı, araç olarak kullanılan otomobilin teknik özellikleri ne kadar iyi olursa olsun, yol tutuşu ve seyahat konforu açısından hafife alınamayacak kadar önemli bir detaydır.

205 55 r16 Lastik Nedir?

Son yıllarda en çok kullanılan lastik türlerinden olan ve yeni kullanıcılar tarafından “205 55 r16 lastik nedir” şeklinde soruşturulan lastik türü, ölçülere endeksli bir hesaplama kodunu işaret etmektedir.

Lastikler için yol tutuşu ve seyir güvenliği açısından hesaplamalar yapılmaktadır. Bu hesaplamalara dahil olan parametreler; lastiğin taban genişliği, lastiğin jantı ile zemine denk gelen kısım arasındaki yanak yüksekliği gibi detaylardır.

Ayrıca kullanılan lastiğin çapı, tonaj altında verilecek reaksiyonun belirlenmesi için yük endeksi ve hız endeksi de hesaplamalara dahil edilmektedir.

Bu bilgiler doğrultusunda; 205 55 r16 lastik nedir? Sorusunun yanıtı daha açık şekilde verilebilir. Kademe kademe açıklamak gerekirse;

  • Model kodunun başında yer alan 205: Taban Genişliği,
  • Ardından gelen 55: yüzdelik hesap üzerinden tespit edilen yanak yüksekliği,
  • R16 kodu: Lastik Çapıdır.

Bazı model ve marka tercihlerinde bu model kodunun sonunda v, h, t gibi harfler ile yazılan bir sayı da görmek mümkündür. Bu da kullanılan lastik için hız endeksini ifade etmektedir.

205 55 r16
205 55 r16

Lastiklerde yer alan kod bilgilendirmelerinin alt kısmında üç veya dört haneli olarak sayı belirtilebilmektedir. Bu detayda kullanıcılara sunulan bir üretim bilgisidir. Dört haneli sayının ilk iki karakteri üretim haftasını, son iki hanesi de üretim yılını işaret etmektedir.

205 55 r16 Kış Lastiği

Kış lastiği; mevsim koşullarına göre farklılık gösteren yol tutuşu, seyir halinde konfor ve güvenlik gibi birçok konu için önem sıralamasında ilk basamaklarda yer almaktadır.

Ticari veya bireysel olması fark etmeksizin, sert sonbahar şartlarının yaşandığı ve genel kış mevsimi özelliklerinin var olduğu yollarda, otomobiller için hayati derecede önemli bir yardımcı araçtır.

205 55 r16 Kış Lastiği nedir sorusuna verilecek en doğru cevap ise; kullanıcıların son yıllarda tercih etmeye devam ettiği ve markaların kendi fizibilite çalışmaları üzerinden sürekli olarak revize ettikleri, yol tutuşu yüksek performanslı, oluklu olan kış mevsimi araba lastiği olarak açıklamak doğru olacaktır.

Kış Lastiği Önerileri

Kış lastiği alanında farklı markaların kendi içlerinde bile farklı özellik ve kalitede lastik ürettikleri bilinmektedir. Sizin için en doğru kış lastiği tercihi, en pahalı olan ya da en büyük ölçüye sahip olan lastik anlamına gelmez. Kendi kullanacağız lastiğin en doğru tercihi için siz de Ceylan Oto Lastiğin uzman ekip üyelerinden destek ve bilgi alabilirsiniz. Rutin olarak kullandığınız yolların durumunu ve aracınızın modeli ile teknik detaylarını iletmeniz halinde, sizin için en makul en güvenilir kış lastiği önerisi sunulmuş olacaktır.

Alanında lider olan Kumho, Pirelli, Good Year, Lassa gibi markaların yer aldığı ürünler içerisinden bir örnek verilecek olursa; Kumho 205/55 R16 94V XL WP72 Oto Kış Lastiği incelemek için bir örnek olabilir.

Söz konusu lastik değerleri; taban genişliği 205 mm, jant çapı 16, yük endeksi 94 olarak tespit edilmiştir. Ayrıca kesit oranı da 55 olup; kış lastiği klasmanında 2020 menşeili Kumho üretimi bir modeldir.

Güvenilirliği ve sürüş konforu ile ön plana çıkan Kumho markasının diğer modellerine erişmek ve ayrıca Pirelli, Good Year gibi alanında dünya markları olmayı başarmış markaların kış lastikleri hakkında da bilgi almak için Ceylan Oto Lastik ekibine danışabilirsiniz.

205 55 r16 Kış Lastik Fiyatları

Kış Lastik Fiyatları markaların ürettikleri farklı segment ve ölçülere göre farklılık göstermektedir. Sektör içerişinde farklı kullanım amaçları, farklı yol deneyimleri ve Off Road dahil olmak üzere farklı arazi şartlarında beklenen konforun kalitesi de kış lastiği fiyatlarını etkilemektedir.

Lastik satın almak dışında kullanıcıların ihtiyaç duyduğu diğer hizmetleri de kompakt bir çalışma biçimi ile bünyemizde barındırıyoruz. Ankara Lastik Değişim Servisi olarak hizmet verdiğimiz alan içerisinde ayrıca; hem Ankara Oto Jant Lastik Servisi hem de Ankara Lastik Oteli olarak hizmetlerimizi, siz değerli kullanıcılara sunmaya devam ediyoruz.

Özellikle, mevsimlik lastik değişimi süreçlerinde kullanıcıların önemli bir bölümünün yer sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Mevsimlik lastik değişimlerinde, kışlık lastik montajı yapıldığı sırada kullanım dışında kalan 4 mevsim lastikler ve yazlık lastikler için depolama alanın ihtiyaç duyulmaktadır.

Ceylan Oto Lastik olarak; en güvenilir koşullarda, müşteri memnuniyeti esasına dayanarak hizmetlerimizi sunuyoruz. Siz de aracını için en uygun kışlık lastik tercihinize bizimle karar verebilirsiniz. Sosyal medya üzerinden bizi takip ederek, ihtiyacınız olan bilgi ve önemli uyarılara hızlı bir şekilde erişebilir, iletişim adreslerimizden doğrudan bize bilgilendirmede bulunabilirsiniz.